Oblidats

La Unió Europea ha confirmat que està disposada a finançar el corredor mediterrani, que ve a ser el desdoblament i ampliació de la xarxa ferroviària entre Algesires i la fontera amb França, a Girona. És una gran notícia per als valencians, que permetrà rebre ajudes per a modernitzar infraestructures fonamentals en l’arc mediterrani. 51.000 milions d’euros.

La pena és que el mapa ferroviari segueix sense incloure’ns, ni a Alcoi ni a les Comarques Centrals. Una llàstima perquè ací viu suficient gent com per a tindre un transport ferroviari en condicions.

A priori, sembla que l’actuació costaria molts diners: 65 milions d’euros. Ben mirat, això és menys del que ha costat qualsevol tram d’Autovia Central, i una quantitat ridícula si la posem a la vora d’altres inversions en infraestructures. Per exemple, fer la línia d’AVE de Madrid a València passant per territoris més despoblats que el nostre (Conca) ha costat uns 12.500 milions d’euros. És a dir, que amb el que val fer una línia d’AVE es poden modernitzar 190 línies de tren com la d’Alcoi-Xàtiva.

Com diuen alguns, som els grans oblidats. A vegades pense que ens importa ben poc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s