Brutal


Alcoi ha rebut hui el visitant numero 100.000 a l’exposició Camins d’Art, la mostra d’art religiós que ha muntat la Conselleria de Cultura durant un any a la ciutat. En aquesta història, s’han invertit més de deu milions d’euros, principalment rehabilitant patrimoni religiós.

No cal que diga que no sóc gens de missa, però no negaré que algun dia vaig albergar l’esperança que aquesta exposició portaria un gruix important de turistes al poble, fet pel qual mereixia la pena l’esforç econòmic.

De moment, la immensa majoria dels 100.000 individus que han vist Camins d’art eren o bé alcoians o bé de la resta de la província. O siga, que de gasto, ben poc.

Però les magnituds, si no es comparen, són complicades d’entendre en tota la seua dimensió. Sobre el volum de visitants de Camins d’Art, si Alcoi n’ha tingut 100.000 en vuit mesos, la mostra semblant celebrada en 2010 a València va rebre mig milió d’espectadors. I pitjor encara, si comparem amb les mostres de Xàtiva o Sant Mateu (2.000 habitants al Baix Maestrat), resulta que allà també van superar els 500.000 visitants.

Mentrestant, la directora de la Llum de les Imatges ha lliscat aquest divendres en assegurar que les xifres actuals de l’exposició alcoiana representen un “èxit brutal” per a una exposició d’art com la seua. Brutal sí, l’èxit no el tinc tan clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s