Munic i la bona vida

Furgant, furgant, hui m’he tupat amb l’informe de 2012 de la consultora nord-americana Mercer, que cada any elabora un rànquing en el que avalua la qualitat de vida de les principals ciutats del planeta. La veritat, el que diga una multinacional que treballa per a altres multinacionals ja d’entrada em desperta certs recels, però amb aquesta història i Munic en qüestió hi ha paràmetres que mesure cada dia. El cas és que, com quasi cada any, la capital de Baviera torna a ocupar en 2012 el 4rt lloc en la classificació de les ciutats amb millor qualitat de vida, només per darrere de Viena, Zuric i Auckland, a Nova Zelanda. Aquest índex ve a mesurar la qualitat de les infraestructures, comunicacions, del transport públic o de serveis com la sanitat o la cultura. He rebuscat València en el llistat però en la versió de lliure accés només inclouen les 50 primeres i la capital del Túria, òbviament, no hi figura. Barcelona repeteix en el lloc 40è i Madrid cau del 43è de 2011 al 49è. Bé, adjunte una imatge amb el llistat públic i vos promet que un dia tractaré d’explicar amb paraules -i no amb llistes empresarials- això de la qualitat de vida de Munic.

Rànquing de ciutats amb més qualitat de vida (Mercer, 2012)

Rànquing de ciutats amb més qualitat de vida (Mercer, 2012)

One comment

  1. Retroenllaç: “En Múnich, o bien te identificas con el entorno, o bien no encajas” | Muniqueando - Guía de Múnich en español - Guía de viajes - Múnich - Munich - München

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s