Nou imatges del Pa Beneït a la Torre

Feia anys que no gaudia d’esta xicoteta festa, però el cap de setmana, per força i fester major, he tingut la sort de poder retrobar-me amb ella. D’açò en diuen al meu poble la Festa del Pa Beneït, es celebra en honor al patró local Sant Gregori i teniu tots els detalls ací mateix: o bé en el breu text penjat al web de Gent de la Torre o bé en aquest reportatge de rigor publicat fa uns dies al Diario Información. En qualsevol cas, ja vos avance que es tracta d’una singular, preciosa, delicada ofrena al patró de la Torre de les Maçanes que ve celebrant-se cada 9 de maig des de fa segles. Els pans van eixir al carrer divendres i diumenge passat, en un dia de sol i llum que més be semblava d’estiu; jo ho vaig veure així:

sant_gregori_pa_carrer

Pa i orgull

sant_gregori_guasapeando

Llumenera i ‘guasap’

sant_gregori_capcana

Capçana

sant_gregori_pans

Esperant

sant_gregori_pa_cap

El pa, al cap

sant_gregori_pansx4

Pans al carrer

sant_gregori_musica

Música i pa

sant_gregori_costera_esglesia

Les xiques, valentes, a la costera de l’església

aigua_sant_gregori

Aigua de Sant Gregori

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s