Any sense estiu? Sense primavera segur

Aquest maig hem vist algunes imatges insòlites de neu al Giro d'Itàlia. Nibali en guanyar l'etapa el 25 de maig de 2013

Aquest maig hem vist algunes imatges insòlites de neu al Giro d’Itàlia. Nibali en guanyar l’etapa el 25 de maig de 2013. /WEB

Donant un tomb ahir al matí, dia de la final de la Copa d’Europa i per tant d’alegria a la ciutat, Mariola em va comentar que li feia la impressió de veure a tothom malcarat. La veritat és que el personal especialment content no anava pel carrer. Ni tan sols es pot dir que hi haguera massa gent passejant. Plovia i la temperatura al migdia, a 25 de maig, era d’uns quatre o cinc graus. Un dia més. De fet, mentre escric ara a la mateixa hora de diumenge ha passat directament a diluviar i el termòmetre segueix més a prop de zero que de deu graus. Quasi temps de neu –divendres a Salzburg encara vaig tindre l’oportunitat de veure caure alguns flocs–. En fi, motius per a estar malcarats no en tenim, però la primavera és vida i pareix que sense sol ni hi ha primavera, ni hi ha alegria, ni hi ha vida. I aquest any, que jo recorde, no hem tingut més que tres o quatre dies de sol com per a gaudir-ne plenament de tot plegat. Me’n recorde que vaig acabar l’hivern, ben entrat abril, remugant, i dos mesos més tard estic a punt de tancar la primavera més encès encara. No és cap consol, però relativament tranquil·litzador resulta comprovar que com a Munic estan a mitja Europa. Per casualitat, este matí he llegit un article de la Voz de Galicia assegurant que allà han perdut l’entretemps i fins i tot insinuant que podrien perdre l’estiu. ‘2013, ¿un año sin verano?’ és el titular del text que publiquen hui i que, en base a una previsió del canal francés Météo, augura un estiu gelat i passat per aigua, tant per a Galícia com per a la resta d’Europa Occidental. És a dir, que si es compleix la previsió no solament acabarem tenint un any sense primavera, sinó que podríem tindre un any sense estiu. El mateix diari arrodoneix el seu text acudint a l’enciclopèdia, per a corroborar que al 1816 hi va haver un precedent. Anem pam a pam, però el que és segur és que a quatre setmanes de Sant Joan encara queden alguns arbres per florir.

One comment

  1. Retroenllaç: Invierno que no es invierno | Quadern de Jordi Orts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s